ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін наказав продати непотрібне держмайно через "Prozorro.Продажі"

Директор підприємства назвав це "справжньою революцією для держпродажів".

Кабмін наказав продати непотрібне держмайно через "Prozorro.Продажі"
Фото: prozorro.sale

Кабінет Міністрів затвердив постанову про відчуження державного майна, яке зобов'язує (а не дозволяє) продавати державне майно, що підлягає списанню, через систему "Prozorro.Продажі".

Про це йдеться на сайті уряду.

Кабінет Міністрів визнав обов'язковим, щоб державне майно і майно державних підприємств продавалося через електронні аукціони "Prozorro.Продажі".

"Система довела свою ефективність з 2017 року в рамках пілотного проєкту, де реалізовано майна майже на 760 млн грн із середнім зростанням ціни на більш ніж 25%. За попередніми розрахунками, балансова вартість активів групи «ліквідації і списання» становить 5,7 млрд грн", - ідеться на сайті уряду.

"Сьогодні ми фактично визнали, що експеримент з "ProZorro.Продажі" - а ця система досі функціонувала як експериментальна - є вдалим. Ця ідея працює, працює добре. Результатом ми як держава задоволені. Тому ми фактично встановлюємо правило, за яким "ProZorro.Продажі" має поширюватися на відносини з відчуженням державних активів", - сказав на брифінгу за підсумками засідання уряду прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Через "ProZorro.Продажі" також будуть продавати об'єкти рибного господарства, право користуватися рибними ресурсами і право на вилов риби, додав він.

Директор ДП "Prozorro.Продажі" Олексій Соболєв у фейсбуці назвав сьогоднішнє рішення уряду "справжньою революцією для держпродажів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram