ГоловнаЕкономікаДержава

У Радбезі пояснили 158-разове зростання видатків у проєкті бюджету

У РНБО стверджують, що сума закладена не для Апарату РНБО, а для всіх органів виконавчої влади.

Заявлені в проєкті бюджету 28 млрд гривень для Ради національної безпеки і оборони "не є бюджетом Апарату РНБО", а передбачені для потреб усіх органів виконавчої влади сектору безпеки і оборони України". Таке роз'яснення надав Апарат РНБО у відповідь на запит "Укрінформу".

"Щоб уникнути непорозумінь і зайвих маніпуляцій щодо бюджету апарату РНБО, вважаємо за необхідне пояснити таке. 28,2 млрд гривень не є бюджетом Апарату Ради національної безпеки і оборони України. Ця сума передбачена для потреб усіх органів виконавчої влади сектору безпеки і оборони України", - йдеться в документі.

Згідно із Законом України "Про Раду національної безпеки і оборони України", РНБО розробляє і приймає пропозиції щодо проєкту закону "Про Державний бюджет України" за статтями, пов'язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони. Нинішнім законопроєктом, як виняток, передбачено, що всі витрати на безпеку і оборону будуть розподілені за рішенням РНБО.

Зараз пропозиції щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України опрацьовуються і будуть розглянуті на черговому засіданні РНБО, повідомили в Радбезі.

Нагадаємо, сьогодні вдень під час презентації проєкту держбюджету на 2020 рік міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що додаткові 28 млрд грн, виділені на наступний рік на безпеку і оборону, будуть розподілені РНБО між 15 розпорядниками до винесення на розгляд парламенту держбюджету-2020 на друге читання.

У 2019 році бюджет витрат РНБО становив 177 млн гривень, що у 158 разів менше від суми, заявленої у новому проєкті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram