ГоловнаЕкономікаБізнес

Абромавічус може замінити Демчишина в наглядовій раді "Нафтогазу"

Вони працювали в одному уряді Яценюка.

Абромавічус може замінити Демчишина в наглядовій раді "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус може замінити екс-міністра енергетики Володимира Демчишина в наглядовій раді "Нафтогазу України".

Про це пише агентство "Українські новини" з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, президент Володимир Зеленський відправив прем'єр-міністру Володимирові Гройсману листа з пропозицією забезпечити звільнення Демчишина для початку "оновлення" НАК. Також президент зазначив, що існує певна неврегульованість процедури перепризначення членів наглядової ради "Нафтогазу".

Також Зеленський запропонував призначити на цю посаду Абромавічуса. Президент вважає, що екс-міністр зможе суміщати свою роботу в наглядових радах і "Укроборонпрому", і "Нафтогазу".

Нагадаємо, Демчишин був міністром енергетики в другому уряді Арсенія Яценюка. Після звільнення цього кабінету у квітні 2016 року Демчишин отримав посаду члена наглядової ради "Нафтогазу".

Абромавічус був міністром економічного розвитку і торгівлі в тому самому другому уряді Яценюка.

У лютому 2016 року він подав у відставку з посади голови МЕРТ через відсутність підтримки і активну протидію проведеним його командою реформам. Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і здійсненні тиску.

Влітку 2019 року Абромавічус отримав посаду в наглядовій раді концерну "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram