ГоловнаЕкономікаБізнес

Huawei очікує втратити $30 млрд виторгу через санкції США

"До 2021 року ми відродимося".

Huawei очікує втратити $30 млрд виторгу через санкції США
Фото: EPA/UPG

Президент Huawei Technologies Co. Жень Чженфей вважає, що через санкції США продажі компанії у 2019 і 2020 роках не зростатимуть і залишаться на рівні близько $100 млрд. Потенційне зростання виторгу протягом цих двох років могло би скласти $30 млрд.

Про це пише Bloomberg.

Попри втрату виторгу, Huawei намагатиметься зберегти і не скорочувати витрати на наукові дослідження і дослідно-конструкторські роботи, а також спробує уникнути скорочень і продажу активів.

"Ми не очікували, що США так рішуче візьмуться за Huawei. Ми не очікували, що вони так широко вдарять по нашому ланцюжку поставок, блокуючи не тільки постачання комплектуючих, але і наші можливості брати участь у міжнародних організаціях. Через це наш виторг цього і наступного року складе близько $100 млрд", - сказав Жень.

При цьому він висловив упевненість, що до 2021 року компанія "відродиться".

Нагадаємо, у травні 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким усі компанії у США мають припинити використання телекомунікаційного обладнання, виробленого компаніями, які "становлять загрозу" для національної безпеки США та її цифрової економіки.

Влада США вважає, що Китай через обладнання для мереж 5G, які постачає в тому числі і Huawei, займається шпигунством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram