ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду про незаконність процедури націоналізації

"Зазначені рішення не набули чинності і не мають ніяких правових наслідків".

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду про незаконність процедури націоналізації
Фото: p-p.com.ua

ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність процедури націоналізації.

Про це повідомляють на сайті банку.

"27 травня АТ КБ "ПриватБанк" подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 у справі №826 / 7432/17 за позовом Коломойського І.В. про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПАТ КБ "Приватбанк" з ринку за участю держави", - йдеться в повідомленні.

Також раніше, 24 травня, банк подав апеляційну скаргу у справі № 826/13813/17 - за позовом колишнього акціонера банку кіпрської компанії "ТріанталІнвестментс ЛТД" - про скасування рішення комісії Національного банку про визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

"З огляду на це, зазначені судові рішення не набули чинності і не мають ніяких правових наслідків", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше, 24 травня, Нацбанк також оскаржив обидва рішення Окружного адмінсуду щодо ПриватБанку.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Колишній власник ПриватБанку бізнесмен Ігор Коломойський хоче від держави компенсацію за націоналізацію установи і намагається через суд повернути акції Привату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram