ГоловнаЕкономікаДержава

В Україну на два тижні прибула місія МВФ

Представники Міжнародного валютного фонду оцінять готовність України до отримання наступного траншу.

В Україну на два тижні прибула місія МВФ
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Україні почала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Представники МВФ упродовж двох тижнів проведуть низку зустрічей з українськими чиновниками, повідомляє прес-служба МВФ.

За підсумками роботи місія прийме рішення про готовність України до отримання нового траншу в розмірі 1,3 млрд доларів.

Серед вимог МВФ до України - зрівняння цін на газ для населення до ринкових, проведення реформи в банківському секторі, зменшення розміру дефіциту державного бюджету. Також до цих вимог додалися введення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яку Конституційний Суд визнав неконституційною.

Разом із місією МВФ в Україні працюватимуть представники ЄС, які приймають рішення про продовження програми макроекономічної допомоги та виділення нового траншу в розмірі 500 млн євро. Водночас для ЄС ключовою умовою надання траншу є продовження співпраці з МВФ.

Нагадаємо, 18 грудня Рада директорів МВФ затвердила нову кредитну програму для України і прийняла рішення про виділення першого траншу в розмірі $1,4 млрд. Перший транш МВФ у рамках нової кредитної програми Україні перерахували 21 грудня 2018 року. Черговий транш МВФ необхідний для підтримки фінансової стабільності України й уникнення настання технічного дефолту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram