ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко запропонував після виборів повернутися до податку на виведений капітал і Нацфінбюро

Президент не відмовився від ідеї ПнВК.

Порошенко запропонував після виборів повернутися до податку на виведений капітал і Нацфінбюро
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада повинна повернутися до законопроектів про введення податку на виведений капітал і створення Національного бюро фінансової безпеки.

Про це він сказав на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital, пише "Інтерфакс-Україна".

"Заявляю, що після повернення народних депутатів з виборчих перегонів у зал Верховної Ради буду пропонувати повернутися до законопроекту про податок на виведений капітал як ключового джерела для внутрішніх інвестицій", - заявив Порошенко, очевидно, розраховуючи перемогти на цих виборах.

Він також вважає, що необхідно дати чесні відповіді на питання про цивілізований ринок землі, "відсутність якого є ще більшою плямою для зростання економіки, ніж корупція", про продовження боротьби з корупцією і про приватизацію роздутого сектору економіки.

"До речі, скористаюся першою ж можливістю, щоб законопроект про створення Національного бюро фінансових розслідувань був проголосований парламентом найближчим часом", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, введення податку на виведений капітал замість податку на прибуток було схвалено ще у 2016-му на одному із засідань Національної ради реформ. На початку жовтня 2017 року цей податок підтримали на засіданні Кабінету Міністрів. У липні 2018-го законопроект про ПнВК був внесений президентом Петром Порошенком у парламент, але його так і не прийняли через відсутність джерел, які компенсували б втрату доходів бюджету.

МВФ погодився з уведенням ПнВК в Україні, але тільки для компаній з річним оборотом до 200 млн гривень і за умови, що вони авансом заплатять 50% від суми податкових зобов'язань з податку за прибуток за 2018 рік. У такому разі ПнВК буде введено для 98% юридичних осіб, але решту два відсотки, які генерують до 85% загальної суми податку на прибуток, далі платитимуть його.

Створення Нацфінбюро, яка має замінити податкову міліцію, також обговорюється вже кілька років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram