ГоловнаЕкономікаБізнес

Пенсійний фонд отримав 5 млрд гривень від розмитнення "євроблях"

До кінця пільгового періоду залишилося 11 днів.

Пенсійний фонд отримав 5 млрд гривень від розмитнення "євроблях"
Фото: Макс Требухов

5 млрд гривень, сплачених при пільговому розмитненні автомобілів з іноземною реєстрацією, надійшли на рахунки Пенсійного фонду. Про це повідомила прес-служба Президента України Петра Порошенка.

Глава держави зазначив, що кількість розмитнених авто перевищує розрахунковий, тобто експерти прогнозували менший обсяг надходжень від "євроблях" і були "набагато обережнішими і песимістичними". Президент закликав власників авто з європейською реєстрацією скористатися днями пільгового періоду, що залишилися, і легалізувати автомобіль.

У повідомленні підкреслюється, що кошти, що надходять від розмитнення авто, дозволяють вирішити питання індексації пенсій, які були проіндексовані в 2015-2016 роках.

Нагадаємо, з 25 листопада по 31 січня громадяни України розмитнили 65 142 автомобілі на іноземній реєстрації, які перебували в режимі тимчасового ввезення або транзиту. У січні 2019 року в Україні першу реєстрацію пройшли 51,5 тисячі легкових автомобілів з пробігом. Їх частка на первинному авторинку досягла 91%.

Перші три місяці після прийняття закону при розмитненні авто діє знижувальний коефіцієнт 0,5, пільговий період завершується 22 лютого, після чого при розрахунку вартості буде враховуватися вік авто в повному обсязі (максимальний коефіцієнт - 15).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram