ГоловнаЕкономікаДержава

Міжнародний аеропорт "Ужгород" запрацює до кінця року

Якнайшвидшому запуску аеропорту сприятиме Словаччина.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" запрацює до кінця року
Аэропорт "Ужгород"
Фото: myavia.com.ua

Міжнародний аеропорт "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною буде запущено вже до кінця 2018 року.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Словаччини Андреєм Кіскою в п'ятницю, 23 листопада, в Києві.

"Ми з паном президентом порушили питання якнайшвидшого запуску міжнародного аеропорту "Ужгород"... Я поставив завдання, щоб цього року у нас відбувся перший рейс, який зв'яже авіасполученням Ужгород і Київ", - цитує главу української держави Інтерфакс-Україна.

Він також повідомив, що будуть прискорені процедури отримання міжнародних документів. Найближчим часом вони будуть оформлені в ЄС.

Президент подякував своєму словацькому колезі, який пообіцяв сприяти прискоренню отримання необхідних документів з боку Словаччини.

Своєю чергою Андрей Кіска зазначив, що питання відкриття Ужгородського аеропорту отримує пріоритетне значення, оскільки сполучення Київ-Ужгород має велике значення і для Словаччини.

На початок року Міністерство інфраструктури України погодило виділення 58 тисяч 178 євро на проведення сертифікації Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України на аеродромі "Ужгород". Європейське агентство з безпеки польотів EASA категорично відмовилося дозволити словацьким провайдерам обслуговувати Ужгородський аеропорт без своєї сертифікації.

Нагадаємо, два роки тому аеропорт "Ужгород" закрили через порушення правил безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram