ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄІБ виділив 5,11 млн євро на модернізацію Миколаївського водоканалу

Перші результати будуть помітні вже в другому кварталі 2019 року.

ЄІБ виділив 5,11 млн євро на модернізацію Миколаївського водоканалу
Фото: minregion.gov.ua

Європейський інвестиційний банк виділив 5,11 млн євро грантової підтримки на реконструкцію і модернізацію Миколаївського водопроводу.

Про це повідомляється на сайті Мінрегіонрозвитку.

Тристоронню угоду підписали уряд України, ЄІБ, а також мультідонорський фонд Е5Р (Східноєвропейський партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища).

"Це дуже важливий проект для місцевої влади і жителів громади, і я дякую європейським колегам за надану підтримку. Його реалізація сприятиме не тільки модернізації Миколаївводоканалу і впровадженню нових технологій. В першу чергу, передбачено повне оновлення існуючої інфраструктури комунального підприємства. Термін виконання таких робіт є невеликим і вже перші результати ми побачимо в другому кварталі 2019 року", - зазначив Зубко.

Віце-президент ЄІБ Вазіл Худак зазначив, що підтримавши проект, Миколаївводоканал демонструє свої зобов'язання поліпшити доступність чистої води і захистити навколишнє середовище на користь громадян України.

"Це також допоможе Україні виконати свої міжнародні зобов'язання відповідно до Конвенції про захист Чорного моря від забруднення", - сказав він.

"Інвестиції підтримають надзвичайні і ефективні заходи із забезпечення водопостачання, збору та очищення стічних вод, а також розширення трубопроводів для подачі води в райони, де не має доступу до якісної питної води", - додав керівник фонду E5P Андерс Лунд.

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що в Миколаєві кілька осіб захворіли на гепатит, ймовірно, через вживання водопровідної води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram