ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ схвалив операцію продажу президентом Порошенком "Кузні на Рибальському"

Завод - одне з основних підприємств суднобудівної галузі України.

АМКУ схвалив операцію продажу президентом Порошенком "Кузні на Рибальському"
Фото: Преступности.НЕТ

Антимонопольний комітет схвалив операцію продажу заводу "Кузня на Рибальському", який зараз належить президенту Петрові Порошенку.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Надано дозвіл фізичній особі - громадянину України [опосередковано через компанію «Евінз Лімітед» (м. Нікосія, Кіпр)] на придбання акцій ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства", - йдеться в рішенні.

"Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") - одне з основних підприємств суднопрому України, де в умовах зовнішньої агресії освоюється виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких гранатомет УАГ-40, бойові модулі для бронетехніки, бронемашини та ін.

У 1991-2002 роках на потужностях суднобудівного побудовано корвет ВМСУ "Тернопіль". З 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони, з 2016 - десантних катерів "Кентавр".

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" президента Петра Порошенка. Йому належать 73,9% акцій. Ще 20,1% акцій опосередковано контролюється Ігорем Кононенком (через ЗНКІФ "Вік").

Наприкінці вересня прес-секретар Порошенка повідомив, що "Прайм Ессетс Капітал" досяг принципової угоди про продаж заводу "Кузня на Рибальському" вітчизняному покупцеві. "Евінз Лімітед" - частина групи ТАС Сергія Тігіпка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram