ГоловнаЕкономікаДержава

Посол Кореї запропонував створити вільну економічну зону в Одеській області

Реалізація майстер-плану співробітництва України та Кореї дозволить наростити темпи зростання ВВП України до 10%.

Посол Кореї запропонував створити вільну економічну зону в Одеській області
Ли Янг Гу
Фото: Макс Левин

Корея має майстер-план співпраці з Україною, який дозволить останній наростити свій ВВП до 10% за найближчі 10 років. Про це посол Кореї Лі Янг Гу сказав на Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна. Генеральний інфопартнер форуму - сайт LB.ua.

"Ми розробили майстер-план співпраці між Україною і Кореєю. Відповідно до цього майстер-плану, Україна може збільшити темпи зростання свого ВВП до 10% в найближчі 10 років. І для цього є сценарії, запропоновані міжнародними організаціями. Це ефект від залучення інвестицій", - сказав Лі Янг Гу.

Він також запропонував створити в Одеському регіоні вільну економічну логістичну зону, щоб реалізувати потенціал розвитку регіонів. Потрібно також цінувати людський капітал, впроваджувати інновації і старанно працювати. Посол Кореї акцентував на важливості духовного розвитку, підтримки і зміцнення української ідентичності. "Ми бачимо нову українську людину. Ця людина старанно працює, вона компетентна", - сказав Лі Янг Гу. Він навів як приклад досвід Кореї, коли програма "Нове село" дала поштовх розвитку корейської економіки.

Лі Янг Гу - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні з березня 2016 року. Раніше працював в корейському Міністерстві управлінні персоналом, генконсулом Кореї в Росії, Казахстані, в посольстві Республіки Кореї у Франції і в консульстві Кореї в США. У 2016 році Лі Янг Гу пропонував керівникам українських міст Одеси, Харкова та Львова переймати корейський досвід для свого розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram