ГоловнаЕкономікаДержава

Максим Степанов виступив за податкову реформу

Губернатор Одеської області пропонує замінити податок на прибуток податком на виведений капітал.

Максим Степанов виступив за податкову реформу
Максим Степанов
Фото: Макс Левин

Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал допоможе розвитку українського бізнесу, вважає Максим Степанов, керівник Одеської обласної адміністрації. Про це він сказав на Х Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Заміна податку на прибуток на податок на виведений капітал зробить з України інвестиційний хаб Європи", - сказав Максим Степанов.

Він також запропонував цілу низку заходів для захисту українського бізнесу. Зокрема, ввести відповідальність для держорганів за збитки, завдані бізнесу.

"Український бізнес сьогодні виступає в ролі дійної корови. І ми замість того, щоб її берегти, або не годуємо її, або намагаємося задоїти до смерті. Дивлячись на таке ставлення, я запитую в себе: чому британський, китайський або американський бізнес повинен до нас йти?" - сказав Максим Степанов.

Розвиток українського бізнесу також зупинить хвилю трудової міграції з України і навіть дозволить повернути частину мігрантів назад.

Максим Степанов - голова Одеської обласної державної адміністрації з січня 2017 року. До цього шість років очолював Поліграфкомбінат "Україна". У 2010-2011 роках очолював держпідприємство "Український державний центр транспортного сервісу "Ліски", з 2008 по 2010 рік - перший заступник голови Одеської обласної держадміністрації. Здобув дві вищі освіти - медичну і економічну, перше місце роботи в 1990-му - санітар Слов'янської міськлікарні №1. У травні 2017 року Максим Степанов представив концепцію реформи медичної системи Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram