ГоловнаЕкономікаДержава

Україна отримає макрофінансову допомогу від ЄС не раніше ніж восени

Ключова умова - запуск автоматичної верифікації електронних декларацій.

Україна отримає макрофінансову допомогу від ЄС не раніше ніж восени
Александр Данилюк
Фото: Владислав Мусиенко

Нова програма Євросоюзу з макроекономічної допомоги Україні на суму 1 мільярд євро має бути затверджена восени, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Європейська комісія ініціювала нову програму 28 лютого, а 9 березня остаточно затверджено законодавчу пропозицію за новою програмою. Зараз ця пропозиція в Європарламенті та Європейській Раді... Ми очікуємо остаточного затвердження на початку осені. Але також будемо докладати всіх зусиль, щоб це сталося якомога швидше", - сказав він на прес-конференції в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, програма розрахована на один рік і передбачає два транші.

"Програма макрофінансової допомоги справді розрахована на рік. Від самого початку вона прив'язана до програми МВФ, тому вона до квітня наступного року. І вона розрахована на два транші загальною сумою 1 млрд євро", - сказав Данилюк.

Ключовою умовою для надання макрофінансової допомоги Євросоюзу є запуск автоматичної верифікації електронних декларацій.

"Відбулися наради на рівні міністра фінансів і прем'єр-міністра. І чітко поставлено завдання - впровадити цю систему до 1 травня", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, у ЄС також зазначали, що Україна не отримає нову макрофінансову допомогу, якщо МВФ не виділить країні черговий транш.

Гроші Євросоюзу мають піти на підтримку економічної стабілізації та структурних реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram