ГоловнаЕкономікаФінанси

Єдиний казначейський рахунок для сплати всіх податків може запрацювати вже з 2019 року, - Бамбізов

Зараз 1364 підприємства змушені подавати сукупно понад 27 тисяч звітів у 741 неосновне місце обліку

Єдиний казначейський рахунок для сплати всіх податків може запрацювати вже з 2019 року, - Бамбізов
Фото: obozrevatel.com

Єдиний казначейський рахунок для сплати всіх податків (крім ПДВ) великими платниками податків може запрацювати вже з 1 січня 2019 року, якщо почати роботу над його реалізацією просто зараз. Проект його впровадження з переведенням адміністрування всіх податків великих платників податків в Офіс ВПП представив у своєму блозі начальник Офісу Євген Бамбізов. "Ми сповідуємо принцип "Один платник - один координатор і єдиний рахунок", - написав він.

За словами Бамбізова, зараз 1364 підприємства змушені подавати сукупно понад 27 тисяч звітів у 741 неосновне місце обліку. Реалізація запропонованого проекту дозволить платникам подавати один звіт на кожен податок тільки в Офіс ВПП і платити загальну суму задекларованих податків на єдиний рахунок, з якого він автоматично буде розподілятися адресатам відповідно до вимог Податкового кодексу.

Бамбізов також нагадав, що впровадження єдиного казначейського рахунку було внесено в План заходів для реалізації Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2017-20 роки і в План пріоритетних заходів уряду на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram