ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія співзасновника Google показала "летюче безпілотне таксі"

Двомісний гібрид вертольота і дрона проходить випробування в Новій Зеландії.

Компанія Kitty Hawk, що належить співзасновнику Google і виконавчому директору компанії Alphabet Ларрі Пейджу, опублікувала відео свого летючого безпілотного таксі. Цей безпілотний апарат нагадує одночасно невеликий літак і великий дрон. Випробування новинки проходять у Новій Зеландії. Про це повідомляє New York Times.

Летюче таксі отримало назву Cora. За рахунок 12 гвинтів воно піднімається вертикально, як вертоліт, і не вимагає злітно-посадкової смуги. За повідомленням виробника, безпілотник зможе розганятися до 170 км/год. і летіти на висоті 150-900 метрів. Заряду акумуляторів повинно вистачати на 100 км. У кабіні передбачено місця для двох пасажирів. За керування апаратом відповідає автопілот.

Фото: cora.aero

Компанія уклала угоду з владою Нової Зеландії на випробування Cora. У майбутньому вона може увійти в транспортну систему країни. Для Нової Зеландії це крок на шляху виконання плану зі скорочення викидів вуглекислого газу: до 2050 року країна має намір довести цей показник до нуля. Коли летюче таксі буде доступним для приватних чи державних клієнтів, поки що невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram