ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ випустив монету з Кримом з нагоди 100-річчя першого Курултаю кримських татар

Пам'ятну монету випустили в кількості 35 тисяч штук.

У Києві в музеї грошей Національного банку України відбулася презентація пам'ятної монети "100-річчя першого Курултаю кримськотатарського народу".

Як повідомляє прес-центр НБУ, монета номіналом 5 гривень присвячена важливій події в історії кримськотатарського народу - національному з'їзду, першому Курултаю, який відбувся в листопаді 1917 року.

Фото: bank.gov.ua

У презентації пам'ятної монети взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, члени Меджлісу кримськотатарського народу, представники Національного банку України та громадськості.

Монета випущена в кількості 35 тисяч штук.

Нагадаємо, 12 жовтня 2017 року в Росії надійшли в обіг нові банкноти номіналом 200 і 2000 рублів. На зеленій банкноті номіналом 200 рублів зображені символи Севастополя: на лицьовому боці - зображення Пам'ятника затопленим кораблям, на зворотному - вигляд на Херсонес Таврійський.

Крім того, в грудні 2015 року випустили обмеженим тиражем 100-рублеву банкноту, присвячену анексованому Криму і Севастополю. На одній стороні банкноти зображений замок "Ластівчине гніздо". На іншій - пам'ятник затопленим кораблям у Севастопольській бухті і фрагмент картини І. К. Айвазовського "Російська ескадра на Севастопольському рейді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram