ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін призначив нову наглядову раду "Нафтогазу"

Попередні незалежні члени звільнилися на початку осені.

Кабмін призначив нову наглядову раду "Нафтогазу"
Фото: UA Energy

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу призначив новий склад наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який представляв проект рішення, кілька разів підкреслив, що члени наглядової ради були узгоджені з "нашими міжнародними партнерами". "Відразу після того, як кілька членів наглядової ради залишили свої посади, я почав консультації з нашими міжнародними партнерами про формування професійної наглядової ради", - повідомив прем'єр.

До неї увійшли Клер Споттісвуд (Великобританія), Бруно Лескер (Франція), Амос Хохштайн (США), Стів Хейсом (Канада), Олександр Гриценко (Україна), Сергій Попик (Україна, радник прем'єра). Також зберіг посаду Володимир Демчишин.

"Клер Споттісвуд. Має багаторічний досвід роботи в нафтогазовому секторі, має величезний послужний список у газовому секторі, створювала ринок газу у Великобританії і працювала в незалежному регуляторі Британії. Бруно Лескер. Працював на керівних посадах найбільших енергетичних компаній Франції. Амос Хохштайн. Це колишній дипломат США, дуже добре знає Україну, допомагав нам у питаннях реверсу газу, людина досвідчена. Стів Хейсом. Громадянин Канади, один з кращих експертів світу з розвідки і видобутку газу. Олександр Гриценко. Це голова правління нашого Укрексімбанку. Сергій Попик. Радник прем'єр-міністра із закордонних справах. Має досвід дипломатичної роботи", - представив членів наглядової ради Гройсман.

Нагадаємо, в середині вересня "Нафтогаз" заявив про намір усіх незалежних членів наглядової ради компанії подати у відставку через політичне втручання. У НАК нагадали, що незалежні члени НР ще у квітні вказували на невиконання урядом Плану реформування корпоративного управління компанії, прогресу в цьому питанні досі немає.

У відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що наглядову раду "Нафтогазу" буде оновлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram