ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк допоможе підготувати Укргазбанк до приватизації

Продаж банку допоможе показати інвестиційний потенціал України.

Світовий банк допоможе підготувати Укргазбанк до приватизації
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство фінансів і Укргазбанк у вівторок, 14 листопада, підписали меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією з групи Світового банку. Він стосується підвищення інвестиційної привабливості Укргазбанку перед приватизацією, повідомляє прес-служба Мінфіну.

МФК сприятиме Укргазбанку в зміцненні корпоративного управління, забезпеченні його операційної незалежності і подальшому поліпшенні стабільної банківської моделі на основі комерційної доцільності.

"МФК віддана підтримці фундаментальних реформ у банківському секторі України. Успішна трансформація і подальша приватизація Укргазбанку стануть важливим досягненням у майбутньому для банківської галузі України і для міжнародних інвесторів. Це допоможе продемонструвати інвестиційний потенціал України", - сказав Томаш Тельма, регіональний директор МФК у Європі та Центральній Азії.

Нагадаємо, що Укргазбанк націоналізували під час кризи 2008-2009 років разом з банком "Київ" і Родовід Банком. Зараз це четвертий за величиною банк України. Згідно зі стратегією розвитку держбанків, яку розробив Нацбанк, Укргазбанк повинні продати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram