ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ зацікавився подорожчанням бензину в Україні

За останні два тижні ціни виросли на 1,5 грн за 1 літр пального.

АМКУ зацікавився подорожчанням бензину в Україні

Антимонопольний комітет під час відповідної перевірки виявив, що з початку вересня 2017 року в Україні зросли ціни на бензин і дизельне паливо в роздрібній мережі.

Про це повідомляють на сайті АМКУ.

Зазначають, що середні роздрібні ціни на бензин марки А-95 виросли більш ніж на 5%.

Так, за даними Комітету, роздрібні ціни на бензин марки А-95 у мережах, що працюють під брендами «WOG», «ОККО», «SOCAR», за останні два тижні зросли на 1,5 грн за 1 л пального і станом на 26 вересня 2017 року становлять 27,99 грн/л. Зазначений рівень цін є найвищим на ринку. Аналогічна ситуація - на ринку роздрібної торгівлі дизельним паливом.

"Така ситуація не могла залишитися без уваги Комітету, оскільки синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій. Для з'ясування відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції в АМКУ проводиться відповідна перевірка", - йдеться в повідомленні.

Для визначення наявності або відсутності дефіциту пального на вітчизняному ринку АМКУ направив запит про обсяги та вартість імпорту світлих нафтопродуктів у Державну фіскальну службу. Також для отримання інформації про зміну попиту і пропозиції на бензин і дизельне паливо направлено запит у Мінекономіки.

Крім того, в Міненергетики АМКУ подав запит на інформацію про прогнозовані ціни на світлі нафтопродукти та причини, які могли спровокувати їхнє підвищення.

"У разі виявлення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні минулого року АМКУ оштрафував сім мереж АЗС за цінову змову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram