ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Бориспіль" відновлює переговори з Ryanair

Переговори відновлюють у форматі міністерство - аеропорт - Ukraine Investment Promotion Office.

Аеропорт "Бориспіль" відновлює переговори з Ryanair
Павел Рябикин
Фото: antikor.com.ua

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" вирішив відновити переговори з найбільшим європейським лоукостером - авіакомпанією Ryanair, яка скасувала запланований вихід на український ринок.

Про це повідомив генеральний директор аеропорту Павло Рябікін у Фейсбуці.

"Ми відновлюємо переговори з Ryanair у форматі міністерство - аеропорт "Бориспіль" - Ukraine Investment Promotion Office", - написав він.

Рябікін також зазначив, що солідарний із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який заявив, що лоукост-компанії повинні прийти на український ринок і для цього необхідно підготувати відповідну нормативну базу. Прем'єр виступив за продовження співпраці Ryanair з Львівським аеропортом, а також заявив, що до переговорів потрібно долучити й інші українські аеропорти.

Нагадаємо, Ryanair заявила про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоукост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 5 липня "Бориспіль" заявив, що направив Ryanair свій варіант договору про умови обслуговування авіакомпанії.

10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосила про скасування польотів в Україну.

Через зрив контракту з ірландською авіакомпанією міністр інфраструктури Володимир Омелян зробив уряду подання на звільнення гендиректора "Борисполя" Рябікіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram