ГоловнаЕкономікаДержава

Бальчун хоче підняти тариф на вантажні залізничні перевезення на 25%

У фінплані "Укрзалізниці" підвищення було заплановане на 1 лютого, але цього не вдалося досягти.

Бальчун хоче підняти тариф на вантажні залізничні перевезення на 25%
Фото: Макс Требухов

Керівник "Укрзалізниці" Войцех Бальчун домагається підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення на 25%, водночас тарифи на пасажирські перевезення найближчим часом зростати не будуть. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"У фінплані ми записали підвищення тарифів (на вантажні перевезення, - ред.) з 1 лютого 2017 року. Цього вже не вдалося зробити. Це впливає на наш фінансовий результат, на результати, які ми хотіли отримати від підвищення", - пояснив Бальчун.

Сама "Укрзалізниця" не може підняти тарифи - для цього потрібна була згода державної регуляторної служби, рішення Кабміну і згода Міністерства інфраструктури. Міністр Володимир Омелян - один з послідовних критиків Войцеха Бальчуна. 7 лютого "Укрзалізниця" рішенням Кабміну була виведена з підпорядкування Мінінфраструктури та перепідпорядкована безпосередньо уряду. Бальчун наразі не знає, допоможе це підняти тарифи чи ні.

Войцех Бальчун каже, що підвищення тарифів необхідне для стабілізації фінансового стану "Укрзалізниці".

"Що буде мати більший вплив на українську економіку: якнайдовший захист інтересів трьох-чотирьох фірм, які бояться підвищення тарифів, чи падіння обсягу перевезень і руйнування всієї транспортної інфраструктури України?" - запитує Бальчун.

Водночас тарифи на пасажирські перевезення Войцех Бальчун наразі не збирається підвищувати. Спочатку він хоче поліпшити сервіс і умови пасажирських перевезень. За словами топ-менеджера, якщо від вантажних перевезень залежить фінансовий стан компанії, то від пасажирських - імідж компанії в суспільстві. "У мене є почуття відповідальності перед громадською думкою", - сказав Бальчун.

Нагадаємо, раніше на LB.ua вийшло інтерв'ю з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram