ГоловнаЕкономікаДержава

Насалик озвучив план подолання кризи в енергетиці

Антикризовий план дозволив зберегти стабільність в умовах блокади.

Насалик озвучив план подолання кризи в енергетиці
Фото: 24tv.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик озвучив основні пункти плану зі стабілізації ситуації в енергосекторі у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" на каналі 24.

Основні пункти плану: реалістичний енергобаланс, оновлена енергостратегія і диверсифікація джерел постачання енергетичного вугілля.

"Міністерство 1 листопада 2016 року вперше надало уряду повний енергетичний баланс нашої країни. І за січень коригування склало всього 0,5% замість 5%", - похвалився міністр. Він також додав, що на сайті міністерства вже опублікована нова енергостратегія України до 2035 року, де закладені плани щодо змін в тепловій генерації.

Ігор Насалик перерахував чотири проекти, які дозволили заощадити 3,5 млн тонн вугілля антрацитової групи. Це проекти на Дніпровській ГЕС, на лінії "Рівне-Київ", а також проекти, які будуть реалізовані в квітні-березні 2017 року, зокрема, на Зміївській ТЕС і лінії "Запоріжжя-Каховка".

Нарешті, міністерство добилося зростання частки атомної енергії з 47% у травні 2016 року до 60% на сьогодні (за словами міністра). "Якби вона залишилася на колишньому рівні, то ці 13 пунктів різниці склали б 5 млн тонн спаленого вугілля на теплових станціях", - сказав Насалик.

Нагадаємо, сайт LB.ua нещодавно писав, чи зможе Україна обійтися без вугілля з ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram