ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Міклош заявив про ризик демонтажу реформ

Є три сценарії розвитку економіки в Україні, вважає радник.

Радник прем'єра Міклош заявив про ризик демонтажу реформ
Фото: Макс Требухов

Колишній міністр фінансів Словаччини, реформатор, економічний радник прем'єр-міністра України Іван Міклош говорить про необхідність захищати реформи і продовжувати їх далі. Про це він сказав на Ukrainian Financial Forum, який сьогодні розпочав роботу в Одесі. Форум організований групою компаній ICU.

"Україна ще не змогла дійти до того, щоб зміни не були оборотні. Ще є ризик стагнації, ризик того, що Україна піде у зворотний бік. Існують три основні альтернативи. Перша - песимістична і, сподіваюся, малоймовірна: все, що було досягнуто, буде втрачено. Підсумком буде дестабілізація, девальвація гривні і погана ситуація в економіці. Другий більш імовірний варіант - дуже повільне зростання, повільне реформування, зростання економіки на 2-3% в рік. І третій і все ще можливий результат - швидке стійке зростання після етапу стабілізації економіки", - сказав Міклош.

Однією з головних проблем радник прем'єра назвав популізм і політиків-популістів.

Іван Міклош разом із польським реформатором Лешеком Бальцеровичем є радниками високого рівня перших осіб України. Група радників Міклоша-Бальцеровича розробила пакет реформ, які необхідні Україні. Зараз ці документи передані керівникам країни, після чого будуть представлені ширшій аудиторії.

Раніше на LB.ua вийшло інтерв'ю з Іваном Миклошем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram