ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін допускає зміцнення гривні до Нового року

ФГВФО призупинив виплати по банку "Фінанси та кредит".

Мінфін допускає зміцнення гривні до Нового року
Фото: Макс Требухов

Міністерство фінансів очікує зміцнення курсу гривні перед новорічними та різдвяними святами, повідомив перший заступник міністра Ігор Уманський на засіданні Верховної Ради.

"Сезонний фактор завжди впливає, в цей період відбуваються визначення коливання і ослаблення гривні. Водночас перед новорічними та різдвяними святами триває традиційна зворотна тенденція, коли йде зміцнення національної валюти", - сказав він.

Уманський пояснив поточні коливання курсу насамперед наявністю зайвої гривневої ліквідності, яка виникла у результаті виплат гарантованих сум вкладникам збанкрутілих банків.

При цьому від завтра тимчасово припиняються виплати у справі банку "Фінанси та Кредит", які тривали з 4 листопада. Це відбудеться у зв'язку з необхідністю завершення фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку.

Нагадаємо, що офіційний курс долара на 27 листопада складає 23,60 грн, але на готівковому ринку котирування значно вищі і напередодні сягали навіть 26,00 грн. Про те, чому виріс долар, читайте у статті "Знову за рибу гроші" на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram