ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" прибрала людей Коломойського з правління

Наглядова рада призначила трьох нових членів правління "Укрнафти"

"Укрнафта" прибрала людей Коломойського з правління
Архивное фото
Фото: vlada.io

Наглядова рада нафтовидобувної компанії "Укрнафта" звільнила членів правління Михайла Бакуненка, Михайла Гнипа, Олексія Куща та Наталю Доліну, а також виконавчого директора Володимира Пустоварова (з 22 грудня).

Про це повідомляє офіційний сайт "Нафтогазу".

Зміна правління компанії є зобов'язанням його голови Марка Роллінса, яке включено в трудовий договір. Нинішні керівники "Укрнафти", зокрема Олексій Кущ і Володимир Пустоваров, по суті були довіреними особами офшорних міноритарних акціонерів "Укрнафти", тобто бізнесмена Ігоря Коломойського.

У вересні цього року стало відомо, що Коломойський доплачував менеджерам "Укрнафти", у тому числі колишньому голові правління Пітеру Ванхеке і його заступнику Михайлу Бакуненку, мільйони доларів за роботу в інтересах "Привату". Кущу і Пустоварову міноритарії довіряли управління "Укрнафтою" за відсутності Ванхеке.

На вчорашньому засіданні члени наглядової ради також обрали трьох нових членів правління, проте їхні імена НАК обіцяє оголосити після підписання контрактів із ними. Видання "Українська правда" з посиланням на джерело в Кабміні повідомляє, що новими членами правління стали Джонатан Попер - директор зі стратегії та планування, Крістофер Кокс - директор з видобутку і виробництва, Ірина Євець - фіндиректор.

Крім того, на засіданні було заслухано звіт голови правління "Укрнафти" Марка Роллінса про фінансовий стан компанії і причини формування заборгованості перед державним бюджетом, обрано аудиторську фірму PricewaterhouseCoopers для проведення незалежного аудиту фінансової звітності "Укрнафти".

Нагадаємо, Роллінса призначили головою правління "Укрнафти" з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват". Його зарплата становить $500 тис. у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року становитиме 2% від суми чистого прибутку "Укрнафти". Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання в Києві ($5 тис.) і службовим авто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram