ГоловнаЕкономікаФінанси

SWIFT назвав рішення ЄС умовою для відключення російських банків

Банкіри нагадали, як запроваджували санкції проти Ірану

SWIFT назвав рішення ЄС умовою для відключення російських банків
Фото: presstv.ir

Система міжнародних розрахунків SWIFT підпорядковується бельгійським законам, тому Росію відключать від сервісу, якщо таке рішення ухвалить Євросоюз і воно набуде чинності на території Бельгії.

Про це йдеться в документах SWIFT, пише "Укрінформ".

"У березні 2012 року відповідно до міжнародних і багатосторонніх фінансових санкцій проти Ірану, ЄС ухвалив закон 267/2012. Цим регламентом вводилася заборона для фінансових провайдерів, зокрема таких як SWIFT, на здійснення фінансових послуг для іранських банків, які потрапили під санкції ЄС. SWIFT діє в системі бельгійського законодавства, і тому він повинен виконати рішення, якого вимагає уряд країни перебування. SWIFT імплементував зобов'язання в регламенті і відключив банки, які потрапили під санкції ЄС", - йдеться в матеріалах компанії.

Нагадаємо, що голова російського ВТБ говорив, що відключення російських банків від платіжної системи SWIFT "означатиме війну". Пропозицію про відключення російської банківської системи від системи міжнародних переказів SWIFT (система міжбанківської взаємодії, що передбачає передачу фінансових повідомлень) розглядали серед санкцій проти РФ, однак не схвалили - цей захід визнали надто радикальним. Розмови про необхідність відключити Росію від SWIFT поновилися зараз у зв'язку з ескалацією бойових дій на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram