ГоловнаЕкономікаБізнес

Автоімпортери подали до суду на комісію Порошенка

Спецмита на імпорт авто просять визнати незаконними через адмінреформи.

Автоімпортери подали до суду на комісію Порошенка

Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів вирішила боротися з введенням спецмита на імпорт авто через суд, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на партнера юрфірми Arzinger (представляє інтереси ВААІД) Павла Ходаковського.

В п'ятницю асоціація подала позов в Окружний адмінсуд Києва до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, яку очолює міністр економіки Петро Порошенко.

Асоціація вимагає визнати незаконним рішення комісії про початок розслідування щодо імпорту автомобілів, оскільки воно ухвалювалося під час проведення адмінреформи, коли 16 з 22 членів МКМТ було звільнено з міністерств або переведено на інші посади.

Розслідування стосовно імпортних автомобілів було розпочато в червні 2011 року. Тоді асоціація "Укравтопром" подала скаргу в МКМТ та Мінекономіки з вимогою збільшити ввізне мито, яке зараз становить 10%, до 33,4-47% для захисту вітчизняних виробників від імпорту.

Нарикінці травня цього року МКМТ ухвалила рішення про збільшення мита. За даними газети, мова йде про введення додаткового мита в 6,46% від митної вартості для автомобілів з об'ємом двигуна 1-1,5 л і 15,1% об'ємом 1,5-2,2 л строком на три роки.

Нагадаємо, нардеп від Партії регіонів Віктор Янукович-молодший вважає, що український ринок постраждає від спецмита на імпорт авто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram