ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович-молодший проти спецмита на імпорт авто

Нардеп прокоментував ініціативу Мінекономіки.

Янукович-молодший проти спецмита на імпорт авто
Фото: comments.ua

Нардеп від Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що український ринок постраждає від спецмита на імпорт авто.

"Введення спецмита на ввезення автомобілів матиме руйнівні наслідки для українського ринку", - цитує Януковича-молодшого його прес-служба.

На його думку, спецмито на автомобілі - один з найгірших методів захисту українського автопрому.

"Якщо ми говоримо про розвиток, а не про консервацію галузі, на ринку має працювати вільна конкуренція. На умовах, які пропонуються, можна врятувати одну-дві компанії на декілька років, але не індустрію в цілому. Ціни на українські автомобілі відразу ж підвищаться, але не за рахунок поліпшення якості, просто на ринку не буде вибору. При цьому найбільше постраждає середній клас населення", - цитує слова депутата його прес-служба.

Чому український ринок захищено 6-10% митом, а ті самі виробники в Росії - 20-25%?

— Петро Порошенко, міністр економіки

На думку Януковича-молодшого, спецмито також погіршить позиції України на світовому ринку. "Якщо буде реалізовано цей недалекоглядний крок, у відповідь можемо отримати відповідні санкції з боку членів СОТ на український експорт - АПК, металургію тощо", - заявив він.

Депутат вважає, що, в першу чергу, ініціатива щодо введення мита на автомобілі "боляче" вдарить по економіці держави. "Таким кроком України змусить багатьох імпортерів просто піти з нашого ринку. Держава істотно втратить надходження до держбюджету від імпорту автомобілів", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр економіки Петро Порошенко заявив, що в Україні буде введено спеціальне мито на імпорт автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram