ГоловнаЕкономікаДержава

Перспективи співпраці України та МВФ будуть відомі через місяць

Фонд нагадав вимоги відновлення фінансування.

Перспективи співпраці України та МВФ будуть відомі через місяць
Фото: finzah.com.ua

Рада директорів Міжнародного валютного фонду має намір наприкінці червня розглянути перспективи співпраці з Україною.

Про це на прес-конференції повідомив голова місії МВФ в Україні Крістофер Джарвіс.

При цьому він зазначив, що фонд продовжить дискусії про фінансування України, якщо уряд країни висловить готовність виконати вимоги МВФ.

"Ми зараз чекаємо від представників уряду (України) на ініціативи затвердження та впровадження низки певних заходів. Щойно вони визначаться і будуть готові зробити, ми будемо готові продовжити дискусії про надання фінансування", - сказав він.

Фонд пропонує уряду України підвищити ціни на газ для населення, житлово-комунальні тарифи, а також удосконалити податкове адміністрування, зокрема, підвищити оподаткування багатіїв.

Окрім цього, МВФ вітає проведення українською владою пенсійної реформи та схвалення нової редакції Митного кодексу.

Джарвіс також додав, що Україна потребує суттєвого зовнішнього фінансування, що робить державу вразливою до зміни настроїв інвесторів.

"Щоб забезпечити підтримку інвесторів, Україна повинна неухильно проводити політику, спрямовану на забезпечення економічної стабільності, і втілювати проголошені реформи в ключових секторах", - додав голова місії МВФ.

Щодо монетарної політики, то Джарвіс зазначив, що вона повинна залишитися націленою на підтримку цінової стабільності за умов високих зовнішніх ризиків.

Разом із тим, у МВФ вважають, що велика гнучкість обмінного курсу допоможе Україні краще адаптуватися до змін економічних умов і більше захистить національну економіку від зовнішніх шоків.

Нагадаємо, в листопаді 2011 року місія МВФ, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою.

Фонд наполягає, щоб Україна підвищила тарифи на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці. Цю вимогу фонд назвав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту.

http://lb.ua/news/2012/05/28/153268_lozinskogo_otpravili_koloniyu.html
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram