ГоловнаЕкономікаБізнес

Колесніков готується побудувати дорогу через всю Україну

Країну можна буде проїхати за 14 годин.

Колесніков готується побудувати дорогу через всю Україну
Фото: Макс Левин

В Україні буде споруджено трансукраїнські магістралі від Краківця (Львівська область) до Успенки (Донецька область), заявив віце-прем'єр Борис Колесніков в інтерв'ю "Коммерсанту-Украина".

"Це траса, що з'єднає всю Україну. Від Успенки до Краківця можна буде доїхати за 14 годин", - зазначив він, додавши, що побудувати її планують у найближчі три-чотири роки.

За його словами, головною частиною магістралі стане дорога "Київ-Канів-Черкаси-Дніпродзержинськ-Дніпропетровськ-Донецьк", яку в разі стабільного фінансування можна буде спорудити за 3-3,5 року.

Він наголосив, що цю ділянку не реконструюватимуть, а будуватимуть заново.

"Британські та німецькі інженери, з якими ми ведемо консультації, переконані, що не можна будувати поверх старої дороги нову. Ви не отримаєте ні якості, ні прозорої ціни. Тому споруджуватимемо абсолютно нову магістраль. Якщо цього року ми закінчимо проектування, то наступного розпочнеться будівництво", - заявив він.

Колесников також зазначив, що серед інших великих автодорожніх проектів є будівництво ділянки "Дніпропетровськ-Запоріжжя-Мелітополь-Джанкой" на трасі "Москва-Сімферополь" і реконструкція однієї з ділянок траси "Рені-Баку" - "Одеса-Миколаїв-Херсон-Мелітополь" .

Нагадаємо, раніше Колесніков заявив, що Кабмін має намір залучити іноземні компанії-підрядників для поліпшення магістральних доріг в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram