ГоловнаЕкономікаФінанси

У Арбузова незадоволені темпами зростання кредитування

Нацбанк вирішив його активізувати.

У Арбузова незадоволені темпами зростання кредитування
Фото: Макс Левин

Національний банк під керівництвом Сергія Арбузова має намір пом'якшити монетарну політику, щоб активізувати кредитування банківським сектором.

"Нас не влаштовує той рівень зростання кредитування, який сьогодні показує банківська система. Він дуже незначний", - заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова в відеокоментарі, розміщеному на сайті Нацбанку.

При цьому вона зазначила, що ситуація в банківській сфері дозволяє регулятору задуматися про пом'якшення монетарної політики, щоб активізувати кредитування.

Банкір також відзначила поточну ситуацію в країні, нагадавши про низький рівень інфляції.

"Показник інфляції, який сьогодні має країна, - 0,7% від початку року - це один із найнижчих показників не тільки в світі, але й в Україні за всі роки її незалежності", - зазначила вона.

Вона також додала, що в Україні зафіксовано низку елементів, які сприятливо впливають на макроекономічну ситуацію в державі.

"Покращився платіжний баланс. У нас зведене сальдо балансу є позитивним, тобто це вплинуло і на зростання міжнародних резервів. Країна вчасно виконує зобов'язання за зовнішніми кредитами, при цьому ми можемо купувати валюту на ринку, щоб виплачувати зобов'язання і не заважати резервам", - зазначила банкір.

Нагадаємо, отримати кредит українцям стало складніше. Учасники ринку пояснюють цю тенденцію високими ризиками під час видачі споживчих позик і дорожнечею для клієнтів.

Варто зазначити, що восени минулого року Кабмін зобов'язав банки кредитувати економіку, а не населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram