ГоловнаЕкономікаБізнес

Автостраховка КАСКО дешевшає

Страховики знижують ціни, щоб не втратити клієнтів.

Автостраховка КАСКО дешевшає
Фото: autopremiera.ru

Страхові компанії готові знижувати тарифи на поліси добровільного страхування автомобілів, щоб утримати позиції та збільшити присутність на ринку, пише "Коммерсантъ-Украина".

"До кінця року загалом на ринку можливе зниження тарифів на 5-10%", - вважає голова правління "Гарант-Авто" Наталія Шарвадзе.

Проте дешеві поліси КАСКО дістануться не всім, тому що компанії намагаються не переглядати базові тарифи. Передусім на знижку можуть розраховувати досвідчені водії, а також власники дорогих автомобілів.

Що краще і що більш потрібне: КАСКО чи ОСАЦВ?

Зокрема, у СК "ІНГО Україна" водії віком понад 30 років зі стажем більш ніж 10 років можуть отримати знижку до 30% від ціни поліса. "Власники дорогих (від $40 тис.) іномарок - найбажаніші клієнти: така машина у них, радше за все, не перша, при цьому вони акуратніші на дорозі. У таких клієнтів, як правило, є бажання і можливість придбати страховку, навіть якщо автомобіль не кредитний, тобто добровільно", - зазначила директор департаменту маркет-менеджменту СК "Allianz Україна" Діана Коченкова. Такі автомобілісти в разі ДПТ хочуть якомога швидше отримати відремонтований автомобіль, за що готові платити.

Окрім цього, все частіше страховики пропонують продукти-конструктори, які дозволяють клієнтові обрати найбільш значущі ризики і платити тільки за них, наприклад, ризик викрадення або серйозного ДТП. За оцінкою директора департаменту організації продажів СГ "PZU Україна" Василя Дужака, це зменшує ціну поліса щонайменше на 30%.

Нагадаємо, у квітні президент Віктор Янукович ветував зміни в "автоцивілці". Йдеться про законопроект №9462 "Про внесення змін до деяких законів щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ)". Ветувати цей законопроект вимагали учасники страхового ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram