ГоловнаЕкономікаФінанси

Здешевлення євро не буде тривалим, - експерт

До кінця року євровалюта зміцніє.

Здешевлення євро не буде тривалим, - експерт
Николай Ивченко
Фото: www.fxclub.org

Курс гривні до євро може зміцнитися до 9,9 грн/євро, але до кінця року євро подорожчає до 11,1 грн/євро.

Про це на прес-конференції повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко.

Він також зазначив, що курс гривні до євро протягом найближчих двох-трьох місяців може зміцнитися до позначки 9,9 грн, а потім знижуватися до кінця року.

Зміцненню євро до кінця року, як вважає Івченко, сприятиме прискорення економічного зростання в таких країнах як Німеччина, Франція, Італія, Нідерланди, Австрія, Фінляндія і Бельгія, а також стабілізація витрат і дефіцитів бюджетів у Греції та Іспанії.

За оцінками Івченка, можливе сповільнення економічного зростання в ЄС,на який припадає 29% українського експорту, і Росії на тлі зниження світових цін на нафту несе в собі значні ризики для економіки України.

"На стабільні темпи економічного зростання Україна зможе вийти не раніше ніж у 2014-2015 роках, зростання ВВП цього року може становити 2,5%", - заявив експерт.

За його словами, сповільнення темпів зростання ВВП в Україні 2012 року пов'язане зі зменшенням приросту кредитного портфеля в країні на тлі нестабільної ресурсної бази банків, з уповільненням темпів зростання номінальних доходів населення, а також із нестійким торговим балансом.

Нагадаємо, протягом останнього часу євро стабільно дешевшає. Офіційний курс євро на 15 травня - 10,27 грн. На готівковому ринку євро в середньому купують за 10,25 грн, а продають за 10,45 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram