ГоловнаКультура

Forbes назвав топ найбільш високооплачуваних письменників світу

Цього року рейтинг складається з п'яти осіб.

Джоан Роулінг
Фото: facebook.com/joanne.rowling.146
Джоан Роулінг
Видання Forbes опублікувало список найбільш високооплачуваних письменників світу. На першій сходинці розмістилася автор книг про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Вона за 2019 рік заробила $92 млн, у тому числі і за рахунок продажу прав на екранізацію її нової книги.

На другій позиції, згідно зі списком на сайті журналу, американський письменник Джеймс Паттерсон, який разом з Біллом Клінтоном написав книгу "The President Is Missing". Вартість активів письменника становить близько $800 млн, його річний дохід - близько $70 млн. 

Джеймс Паттерсон
Фото: facebook.com/JamesPatterson
Джеймс Паттерсон

Третє місце зайняла колишня перша леді США Мішель Обама, мемуари якої під назвою "Becoming" продалися в кількості 10 мільйонів. Їй вдалося заробити 36 мільйонів доларів. 

Мішель Обама
Фото: facebook.com/Ticketmaster
Мішель Обама

На четвертому місці - автор книг для підлітків Джефф Кінні. Його творчість принесла йому 20 млн доларів за рік. 

Джефф Кінні
Фото: Вікіпедія
Джефф Кінні

На п'ятому місці розмістився "король жахів" Стівен Кінг з 17 млн доларів - основну частину заробітку отримав завдяки екранізації двох частин його роману "Воно".

Стівен Кінг
Фото: facebook.com/OfficialStephenKing
Стівен Кінг

Відзначають, що рейтинг складено на основі даних з червня 2018 року по 1 червня 2019 року.

У торішньому рейтингу на першому місці був Джефф Кінні, на другому - Джоан Роулінг, а замикав трійку лідерів Стівен Кінг, пише "Читомо".

Нагадаємо, також Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних музикантів року. На першому місці розмістилася співачка зі Штатів Тейлор Свіфт, яка в 2019 заробила $185 млн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram