ГоловнаКультура

Ермітаж вивозить із кримських музеїв експонати в Казань

У центрі "Ермітаж-Казань" відбудеться виставка про історію Золотої Орди.

Ермітаж вивозить із кримських музеїв експонати в Казань

Російський державний музей "Ермітаж" представить у Казані виставковий проект про історію Золотої Орди, експонати для якого вивезли зокрема з музеїв анексованого Криму.

Про це повідомляє  центр "Ермітаж-Казань" у Фейсбуці.

"Щодня до центру «Ермітаж-Казань» приїжджають збірки з різних музеїв Росії! Адже ми готуємося до повномасштабної, 20-ї виставки! "Золоту Орду і Причорномор'я» представлять близько 600 експонатів із семи музеїв нашої країни, серед яких колекції з Державного Ермітажу, Державного історичного музею, Астраханського історико-архітектурного музею-заповідника, Центрального музею Тавриди, Бахчисарайського історико-культурного та археологічного музею-заповідника, Феодосійського музею старожитностей, Ялтинського історико-літературного музею", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що експонатами виставки стануть і музейні предмети з Національного історичного музею Білорусі. 

Зазначимо, що на всі музеї, звідки планують брати експонати, Україна наклала санкції.

Нагадаємо, після анексії Криму Росія прийняла під свою юрисдикцію всі об'єкти культурного та історичного значення на території Криму. Україна наполягає на належності пам'яток українському народові та просить узяти їх під захист ЮНЕСКО.

Минулого року Міністерство культури України розпочало підготовку пропозицій щодо застосування санкцій до директорів і посадових осіб кримських музеїв, причетних до переміщення культурних цінностей через державний кордон України.

У лютому суд амністував двох співробітниць маріупольського музею, які допустили вивезення на окуповану територію Криму 52 картин Сімферопольського художнього музею.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram