ГоловнаКультура

На фестивалі "Київський тиждень критики" пройде дискусійна програма

Кінокритики проведуть три круглих столи.

На фестивалі "Київський тиждень критики" пройде дискусійна програма
Фото: Артхаус Трафик

Кінофестиваль "Київський тиждень критики" оголосив дискусійну програму.

Як повідомляється на сайті кінофестивалю, в його рамках пройде три круглих столи.

28 жовтня о 14:00 відбудеться круглий стіл "Кінокритики vs. кіноіндустрія: специфіка взаємодії". Спікерами заявлені кіножурналістка Лена Чиченіна, кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський, режисери Аркадій Непиталюк ("Припутні", "Кров'янка") і Марина Степанська ("Стрімголов") і продюсер Юрій Мінзянов. Модератор - Дар'я Бадьoр.

На круглому столі обговорять загострення дискусії між критиками і кіножурналістами з одного боку та представниками кіноіндустрії - з іншого.

30 жовтня о 14:00 відбудеться панельна дискусія "Експериментальне кіно в Україні - вибір або доля?". Модератором виступить Наталія Серебрякова. Учасники - режисер і критик Станіслав Битюцький, режисер і художник Микола Рідний, режисер і кінознавець Олександр Телюк. На дискусії обговорять, чи є у експериментального кіно глядач в Україні, чи можна це кіно порівнювати з американським і європейським і чи можна одночасно знімати експериментальне кіно і глядацьке.

1 листопада о 15:00 відбудеться дискусія "Переосмислення радянської художньої спадщини: авангард і пропаганда". Модератор - Дар'я Бадьoр, учасники - кінознавець Сергій Тримбач, директор Центру Довженка Іван Козленко, кінокритик Ігор Грабович і літературознавець Ярина Цимбал. У фокусі цієї дискусії - декомунізація і переосмислення радянських культури і мистецтва.

Другий кінофестиваль "Київський тиждень критики" пройде з 26 жовтня по 1 листопада в кінотеатрі "Жовтень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram