ГоловнаКультура

Мінкультури поповнило список "нев'їзних" чотирма письменниками

З 15 серпня в'їзд в Україну заборонений письменникам Прілепіну, Тамонікову, Широкораду і політологу Вершиніну.

Мінкультури поповнило список "нев'їзних" чотирма письменниками
Захар Прилепин
Фото: ryb.ru

Міністерство культури України оновило перелік осіб, які загрожують національній безпеці країни, додавши туди скандального російського письменника Захара Прілепіна, який воював на боці бойовиків на Донбасі. Відповідний оновлений перелік опубліковано на офіційному сайті Мінкульту.

Крім Прілепіна, в так званий "чорний список" додали російських письменників Олександра Широкорада і Олександра Тамонікова, і українського історика і політолога Льва Вершиніна. Ці люди були додані до переліку 15 серпня 2018.

Всього перелік містить 138 прізвищ.

Російський письменник Захар Прілепін воював на Донбасі на стороні терористів "ДНР". Раніше СБУ відкрила щодо Прілепіна кримінальне провадження за створення незаконного збройного формування, метою якого було ведення бойових дій в Україні.

У 2017 році літературна агенція Wiedling Literary Agency вирішила припинити активне представлення прав літературних творів Захара Прілепіна в зв'язку з повідомленнями про те, що письменник отримав посаду заступника командира батальйону спецназу самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram