ГоловнаКультура

Європейська кіноакадемія оголосила 14 серпня Днем Олега Сенцова

Діячі кіномистецтва закликають медіа в усьому світі ще раз звернутися до Путіна.

Європейська кіноакадемія оголосила 14 серпня Днем Олега Сенцова
Фото: LB.ua

Європейська кіноакадемія оголосила 14 серпня Днем Олега Сенцова. Про це йдеться на сайті кіноакадемії.

"Не спостерігаймо, як Олег Сенцов помирає, а оголошуймо вівторок, 14 серпня, Днем Олега Сенцова. Медіа в усьому світі, глави держав, посольств, члени національних парламентів та Європейського парламенту, громадяни - у вівторок, 14 серпня, об'єднають свої голоси на адресу президента Путіна в одному великому заклику людства: пане президенте, майте милосердя, випустіть Олега Сенцова", - йдеться в листі.

Європейські кінематографісти також закликають поширювати якомога більше інформації про Сенцова із закликом його звільнення, дзвонити і писати в російське посольство.

"Три місяці протестів міжнародної культурної спільноти проти знущань над Олегом Сенцовим минули без результатів. Три місяці численних звернень на всіх рівнях до президента Путіна і російської влади звільнити Олега Сенцова залишилися без відповіді. Голоси тисяч людей на вулицях більш ніж у 30 країнах залишалися непочутими. Що ще має статися, поки ті, хто при владі, нарешті покажуть своє людське обличчя?" - йдеться у зверненні.

Читайте: До Сенцова пустили російську правозахисницю Свєтову

Нагадаємо, Олега Сенцова затримали в Криму в травні 2014 року. За сфабрикованими звинуваченнями в організації терактів суд РФ засудив кінорежисера до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, режисер схуд на 30 кілограмів і має великі проблеми зі здоров'ям.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram