ГоловнаКультура

"Донбас" Сергія Лозниці покажуть на кінофестивалі в Торонто

Режисер також виступить на круглому столі, присвяченому Олегові Сенцову.

"Донбас" Сергія Лозниці покажуть на кінофестивалі в Торонто
Кадр из фильма "Донбасс"
Фото: Buro 24/7

Ігровий фільм "Донбас" Сергія Лозниці, знятий спільно Німеччиною, Україною, Францією, Нідерландами та Румунією, покажуть на кінофестивалі в Торонто.

Відповідно до сайту кінофестивалю, фільм заявлено в програмі "Сучасне світове кіно", де покажуть фестивальні хіти цього року. Показ у Торонто стане північноамериканською прем'єрою фільму.

Як повідомляють дистриб'ютори "Донбасу" в Україні 11 вересня Сергій Лозниця візьме участь у круглому столі, присвяченому Олегові Сенцову.

Нагадаємо, "Донбас" брав участь у програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, де Лозниця отримав приз за режисуру. В український прокат фільм вийде в жовтні цього року.

На кіноринку в Торонто, що проходить у рамках найбільшого північноамериканського кінофестивалю, вже другий рік поспіль працюватиме український павільйон. Серед заявлених подій - діловий сніданок для українських і закордонних продюсерів.

Кінофестиваль у Торонто вважається стартом "оскарівського сезону": у різних програмах показують фільми, чий вихід заплановано до кінця року, що означає їх участь у перегонах за "Оскарами". Так, цьогоріч у Торонто покажуть нові фільми Стіва Макквіна, Ксав'є Долана, Демієна Шазелла, Клер Дені, Паоло Соррентіно, Майка Лі, Карлоса Рейгадаса та інших. Кінофестиваль триватиме з 6 по 16 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram