ГоловнаКультура

Прем'єру фільму про тральщик "Черкаси" перенесли на наступний рік

Прем'єра мала відбутися на День незалежності України.

Прем'єру фільму про тральщик "Черкаси" перенесли на наступний рік
Фото: Zmi.ck.uа

Прем'єру фільму режисера Тимура Ященка про спротив українського тральщика "Черкаси" під час анексії Криму перенесено на 2019 рік.

Про це повідомив продюсер стрічки Олексій Карпенко, передає Радіо Свобода.

Прем'єра мала відбутися на День незалежності України - 24 серпня.

"Ймовірно, вихід стрічки на екрани присвятимо до п'ятої річниці подій у Криму. Роботи виявилося більше, ніж ми очікували. Зараз йде постпродакшн", - зазначив Карпенко.

Зйомки фільму про те, як навесні 2014 року моряки українського корабля протимінної оборони "Черкаси" (U311) чинили опір росіянам, почалися у квітні 2017 року.

Понад 40% коштів (бюджет повнометражного фільму "Черкаси" становить близько 40 млн гривень) виділила держава.

Консультантом під час зйомок фільму був командир "Черкас" Юрій Федаш. Зараз він офіцер командування ВМС Збройних сил України, капітан 2 рангу.

4 серпня президент Петро Порошенко анонсував прем'єру фільму про тральщик "Черкаси".

"Фільм "Черкаси" - це правдива історія справжніх українських вояків-патріотів ВМС України, які протягом трьох тижнів мужньо тримали оборону морського тральщика під час анексії Криму. Це - важливе кіно, яке варто побачити. Прем'єра відбудеться вже 24 серпня", - написав він у твіттері.

Протягом трьох тижнів у березні 2014 року оборону на озері Донузлав тримали 48 моряків "Черкас" з екіпажу загальною чисельністю 65 осіб. Навіть після захоплення корабля команда відмовилася спустити український прапор. Це зробили самі росіяни - вже після того, як з борту зійшов останній український моряк.

Корабель протимінної оборони "Черкаси" Російська Федерація Україні не повернула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram