ГоловнаКультура

"Рівень чорного" Валентина Васяновича відібрали в конкурс кінофестивалю в Коттбусі

За головний приз також змагатиметься словацько-українська картина "Межа".

"Рівень чорного" Валентина Васяновича відібрали в конкурс кінофестивалю в Коттбусі
Кадр из фильма "Уровень черного"
Фото: arthousetraffic.com

Цього року на кінофестивалі в Коттбусі (Німеччина) в програмах заявлено кілька українських фільмів.

Як повідомляють на сайті кінофестивалю, в основному конкурсі візьмуть участь фільми "Рівень чорного" Валентина Васяновича і "Межа" Петера Беб'яка.

Ігровий "Рівень чорного" висунуто Україною на "Оскар", а "Межа" є словацько-українською ко-продукцією, брала участь у конкурсі кінофестивалю в Карлових Варах влітку цього року, де взяла приз за режисуру. Фільм Петера Беб'яка, в якому зіграли Станіслав Боклан і Римма Зюбіна, вийде в прокат у листопаді.

Крім того, в конкурсі короткометражних фільмів беруть участь "Кров'янка" Аркадія Непиталюка (володар призу за кращий фільм національного конкурсу "Молодість" -2016) і "У полі" Олександра Шкрабака.

В індустріальній секції також представлять українські проекти: екранізацію "Ворошиловграда", яку знімає Ярослав Лодигін, відібрано в секцію Work-in-Progress.

Кінофестиваль у Коттбусі пройде з 7 по 12 листопада.

Нагадаємо, в програму DOK Leipzig також відібрали два українські фільми. Повнометражна картина Олександра Течинського "Дельта" візьме участь у конкурсній програмі "Наступні майстри", а короткий метр Світлани Шимко "Ленінопад" - у спеціальній програмі "Командири - Голови - Генеральні секретарі", яка присвячена тому, як комуністичне минуле відображено в кіно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram