ГоловнаКультура
Спецтема
Форум издателей

За звання найкращої книги Форуму видавців поборються 170 книг

37 видавництв подали свої книги на конкурс.

За звання найкращої книги Форуму видавців поборються 170 книг
Фото: www.zik.ua

У рамках 24-го Форуму видавців у Львові, який пройде з 13 по 17 вересня 2017 року, відбудеться конкурс на найкращу книгу Форуму.

Форум видавців оголосив претендентів на звання найкращої книги. На офіційному сайті повідомляють, що на звання "Найкраща книга Форуму-2017" висунули 170 видань від 37 видавництв.

Найактивніші з них: "Клуб сімейного дозвілля" подав на конкурс 30 найменувань, "Смолоскип" - 17, "Vivat" і "Апріорі" - по 16. Серед них - біографії Мустафи Джемілєва, Любомира Гузара, книга есе Артема Чеха "Точка нуль", переклади книг нон-фікшн (Нассіма Талеба, Христі Фріланд та інших), спогади гетьмана Скоропадського тощо. Список книг можна подивитися за посиланням.

Організатори Форуму також повідомляють, що в системі оцінювання є зміни. Тому з 2017 року засідання журі відбуватиметься в трьох містах України: Львові, Києві та Харкові, а це означає, що зразок книги потрібно відправляти в кожне місто. Переможця конкурсу визначать на заключному засіданні журі у Львові 12 вересня.

Анкети учасників будуть приймати до 14 серпня включно, а книги - до 28 серпня включно.

Премія "Найкраща книга Форуму" - це єдина в Україні премія, якою відзначають книжки всіх видавничих категорій і жанрів. Щорічно на здобуття премії номінується близько 500 книг від понад 100 видавництв. Присуджується з 1995 року.

Нагадаємо, що 2016 року вирішили гран-прі не присуджувати, а відзначити найяскравіші видання, такі як "Франко від А до Я" (Видавництво Старого Лева), "Каналізація міста Львова від початку XV ст. до 1939 р". і "Водопровід Львова від початку XV ст. до 1939 р." (Аверс) та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram