ГоловнаКультура

У Старобільську почалися зйомки екранізації "Ворошиловграда"

Очікується, що в прокат фільм вийде через рік.

У Старобільську почалися зйомки екранізації "Ворошиловграда"
Фото: Госкино

31 липня в Старобільську Луганської області почалися зйомки фільму "Ворошиловград" - екранізації однойменного роману Сергія Жадана.

Як повідомляє Держкіно, бюджет фільму становить близько 30 млн грн, половина з яких - державне фінансування.

Режисером фільму виступає Ярослав Лодигін, для якого це буде повнометражний ігровий дебют. Фільм знімають у ко-продукції України і Швейцарії. Оператор-постановник "Ворошиловграда" - Сергій Михальчук (спільно з Євгеном Прівіним - володар нагороди Берлінале "за художній вклад" у фільмі "Під електричними хмарами"). За сценарій екранізації відповідають Сергій Жадан, Ярослав Лодигін і Наталя Ворожбит. Продюсер фільму - Володимир Яценко.

Творці фільму розповіли, охочих знятися в картині було шість тисяч осіб. На головні ролі в "Ворошиловграді" взяли Олега Москаленка (Герман), Олексія Горбунова (пастор), Володимира Ямненка (Коча), Руслану Хазіпову (Оля), Георгія Поволоцького, Євгенію Муц, Ігоря Портянка та інших. Одну з епізодичних ролей зіграє автор роману - Сергій Жадан.

Очікується, що в прокат фільм вийде восени 2018 року.

Нагадаємо, презентація проекту екранізації "Ворошиловграда" пройшла на Одеському кінофестивалі, де творці картини розповіли подробиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram