ГоловнаКультура

В Одесі презентували проект екранізації "Ворошиловграда" Жадана

Творці фільму розповіли про акторів і музикантів, які працюють над саундтреком.

В Одесі презентували проект екранізації "Ворошиловграда" Жадана
Фото: Facebook / Ворошиловград

На Одеському міжнародному кінофестивалі презентували проект фільму Ярослава Лодигіна "Ворошиловград" за однойменним романом Сергія Жадана.

Творці фільму розповіли, що зйомки почнуться 31 липня.

Головні ролі в екранізації зіграють Олег Москаленко, Олексій Горбунов, Руслана Хазіпова, Володимир Ямненко, Георгій Поволоцький, Євгенія Муц, Ігор Портянко та інші.

"Я хочу, щоб зламався стереотип про те, що українське кіно - це погане кіно, - розповів на презентації режисер фільму Ярослав Лодигін. - У нас зараз знімається багато хороших фільмів. Ще один стереотип, який хочеться зламати, - про те, що східноєвропейське кіно похмуре. Хочу, щоб цей фільм був сонячним. У романі описано важкі події, але при цьому там багато гумору. Хочеться почути з екрана діалоги Сергія Жадана, які, на мою думку, абсолютно тарантінівські".

Творці фільму розповіли, що над сауднтреком працюватимуть музиканти Юхим Чупахін і Олег Каданов (гурт "Оркестр Че"), у фільмі також використовують музику Сергія Прокоф'єва.

"Ми хочемо показати, що Донбас - це нескінченна територія", - додав Лодигін.

Кастинг на виконавців головних ролей тривав 7 місяців, було написано 11 варіантів сценарію. Нагадаємо, що загальний бюджет фільму становитиме приблизно 31 млн грн, частину коштів виділить Держкіно - 15,5 млн грн.

Сергій Жадан зазначив, що його новий роман теж певним чином кінематографічний. "Інтернат", презентація якого відбудеться вже у вересні цього року, розповідає про нинішню війну на Донбасі. "Там немає іронії, як у "Ворошиловграді", - додає письменник. - Я не знаю, як зараз можна з іронією і гумором говорити про те, що відбувається на Донбасі. Але я намагався не впадати в пафос і дидактику".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram