ГоловнаКультура

На п'єдесталі колишнього пам'ятника Леніну встановлять інсталяцію мексиканської художниці

П'єдестал покриють живим розмарином.

Інсталяція мексиканської художниці Іси Каррільо "Ритуал природи" переміг у конкурсі "Громадський договір", організований фондом "Ізоляція".

Як повідомляють у фонді, суть інсталяції - покрити п'єдестал колишнього пам'ятника Леніну на Бессарабці живим розмарином.

Ідея художниці полягає в тому, щоб "нейтралізувати ідеологічне напруження навколо вакантного постаменту і запросити городян на пошуки внутрішньої рівноваги і спокою". У кінці проекту рослини роздадуть усім охочим.

Іса Каррільо народилася в 1982 році в Мексиці. Її роботи знаходяться під впливом містицизму і, як повідомляють організатори конкурсу, "базуються на дослідженнях графології, астрології та нумерології".

"Цей вибір свідчить про те, що киянам не вистачає зелених зон у центрі міста", - коментує результати конкурсу кураторка проекту Катерина Філюк.

Проект Іси Каррільо
Фото: Фонд Ізоляція
Проект Іси Каррільо

Голосування за найкращий проект на місці пам'ятника Леніну тривало з 3 по 9 квітня. На розгляд подали 4 проекти, які відібрало міжнародне журі. За проект Іси Каррільо проголосували 38,5% респондентів, на другому місці опинився проект Микити Шаленного "Героїв не існує" з 31,1%.

Інсталяцію "Ритуал природи" розмістять на п'єдесталі пам'ятника з 3 по 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram