ГоловнаКультура

Організатори "Євробачення" показали головну арену конкурсу

Її висота 14 метрів, ширина 70 метрів і глибина 28 метрів.

Організатори київського "Євробачення" показали головну арену конкурсу, який пройде в травні.

Як повідомляють на сайті "Першого національного", сцена важить 30 тонн, а майданчик для виступу має площу 350 кв. м.

"У цьому році ми будуємо чималу сцену. Її висота 14 метрів, ширина 70 метрів і глибина 28 метрів. Усі світлові прилади, а їх близько 1900, вже встановлені, більшість - введені в експлуатацію. Встановлено також усі відеоелементи, днями плануємо встановлювати піротехніку навколо сцени і завтра починаємо програмування усього світла, яке буде застосовуватися під час шоу. Паралельно з цим ми завершуємо встановлення конструкцій глядацьких трибун і ведемо підготовку першого павільйону, де вже трохи більше ніж за два тижні почне свою роботу прес-центр. Його приміщення прийматимуть близько 1500 акредитованих журналістів і 500 акредитованих фанів", - розповів директор з виробництва "Євробачення-2017" Ола Мельціг.

Навпроти сцени на трибунах монтують обладнання грінрума, куди учасники будуть приходити після своїх виступів. Загалом загальна вага конструкцій трибун становить 450 тонн, а площа, яку вони займають, перевищує 6000 квадратних метрів. На трибунах зможуть розміститися понад 7000 глядачів. У двох секторах відведено по 25 спеціальних місць для людей з інвалідністю та супроводжуючих.

"Євробачення-2017" пройде в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Києва. Півфінали пройдуть 9 і 11 травня, фінал - 13 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram