ГоловнаКультура

Фестиваль "Джаз Коктебель" відроджує джазову сцену

На майданчику "Джаз і море" пройдуть три вечори джазу.

Фестиваль "Джаз Коктебель" відроджує джазову сцену
Коляда Квартет

Фестиваль "Джаз Коктебель", який цього року пройде з 25-го по 28 серпня в Чорноморську (раніше Іллічівськ), створює нову джазову сцену. Майданчик "Джаз і море" розміститься в місцевому Палаці культури і мистецтв, повідомили організатори.

"Продовжуючи традиції фестивалю, частиною якого протягом багатьох років була джазова «Волошинська сцена», «Джаз Коктебель» пропонує концептуально новий проект - три вечори джазу, три історії, натхненні найкращими традиціями жанру і неповторною атмосферою чорноморського узбережжя", - йдеться в повідомленні.

"Цього року - нова локація в Чорноморську і нова сцена «Джаз і море». Це - дуже символічно. Не просто тому, що море і джаз - це стихії схожі одна на одну своєю багатомірністю і невичерпністю. А ще й тому, наприклад, що саме в Чорноморську (тоді ще Іллічівську) народився музикант, піаніст, джазмен Юрій Кузнєцов, чиє ім'я буде зі світлим смутком згадуватися в перший день фестивалю на сцені «Джаз і море». Пам'яті Юрія Кузнєцова буде присвячений виступ його земляків Julinoza і тріо Андрія Показа, який викладає класичне фортепіано в Одеській консерваторії і одночасно грає джаз на найкращих фестивалях країни", - заявив арт-куратор сцени Роман Коляда.

У другий вечір на сцені "Коляда квартет" представить програму "Політ над хвилями", а завершить програму вокалістка Юлія Рома спеціальною програмою, присвяченою творчості Сезарії Евори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram