ГоловнаКультура

В Україні стартує Тиждень італійського кіно

Українцям покажуть нові фільми з конкурсної програми Венеціанського і Каннського кінофестивалів.

У четвер, 3 березня, в Києві й інших містах України починається Шостий щорічний фестиваль "Тиждень італійського кіно", під час якого українських глядачів познайомлять з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії.

У програму цього року увійшли фільми з конкурсної програми Венеціанського і Каннського кінофестивалів.

Фестиваль відкриє історичний трилер "Кров моєї крові" Марко Беллоккйо про черницю, яку звинувачують у диявольських підступах і катують. Фільм представили в основному конкурсі Венеціанського кінофестивалю, він отримав премію Міжнародної асоціації кінопреси (ФІПРЕССІ).

Також глядачам покажуть новий фільм лауреата Берлінського, Каннського і Венеціанського кінофестивалів Нанні Моретті "Моя мама". Стрічка була представлена в основному конкурсі у Каннах, де отримала приз екуменічного (християнського) журі. Один з найстаріших журналів про кіно, французький Cahiers du Cinéma назвав картину Моретті найкращим фільмом 2015 року.

Трилер "Крижаний ліс" розповість про транспортування нелегальних мігрантів у Західну Європу. Запрошеними зірками фільму стали Емір Кустуріца і росіянка Ксенія Раппопорт.

Також у програму включено мелодраму "Пристебніть ремені", зняту режисером турецького походження Ферзаном Озпетеком.

Тиждень італійського кіно стартує 3 березня. Цього року фестиваль приймають Київ, Вінниця, Запоріжжя, Львів, Маріуполь, Одеса, Харків, Чернівці. Фільми демонструють мовою оригіналу з українськими субтитрами. Фестиваль організовано компанією "Артхаус Трафік" за підтримки Посольства Італії в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram