ГоловнаКультура

Померла народна артистка України, балетмейстер Валерія Вірська

Торік артистка подарувала музейному фонду держави унікальну колекцію.

Померла народна артистка України, балетмейстер Валерія Вірська
Вирская во время вручения ей ордена Княгини Ольги, октябрь 2015 года
Фото: president.gov.ua

У суботу, 27 лютого, в Києві померла народна артистка України, балетмейстер Валерія Вірська. Про це повідомив президент Петро Порошенко у фейсбуці.

"З великим жалем сприйняв звістку про смерть народної артистки України Валерії Семенівни Вірської - видатної артистки балету і балетмейстера. Світла пам'ять про прекрасну людину і художника, яка все своє життя присвятила українському мистецтву, назавжди залишиться в наших серцях", - зазначив Порошенко.

Вірській було 85 років.

У жовтні 2015 року вона передала в дар державі і народу України унікальну колекцію свого чоловіка Ігоря Диченка, який помер у травні. Вірська подарувала музейному фонду України понад 500 робіт, серед яких твори Малевича, Далі, Богомазова, Бойчука, Пальмова, Примаченко, Єрмілова.

Валерія Семенівна Вірська (Котляр) (29 жовтня 1930 року) - народна артистка УРСР, артистка балету, викладач і балетмейстер, викладач Київського Національного університету культури і мистецтв, кавалер ордена "За заслуги" III ступеня.

У 2015 році була нагороджена орденом Княгині Ольги за вагомий особистий внесок у культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram